Ode lånar säsongskort till Musikhuset

Från nästa vår blir det möjligt att besöka biblioteket för att låna ett säsongskort till Musikhuset.

Vägen från Ode till Musikhuset är snart ännu kortare när biblioteket börjar låna ut säsongskort till orkesterkonserter.
Helsingfors stadsorkester och centrumbiblioteket Ode inleder ett samarbete, där man från och med nästa vår kan låna säsongskort till stadsorkesterns konserter.
Med bibliotekskortet kan man låna två säsongskort till Stadsorkesterns konserter åt gången på biblioteket. I initialskedet förfogar biblioteket över totalt åtta säsongskort. Lånen registreras som snabblån, är i kraft i 14 dygn och kan inte reserveras eller förnyas.
Säsongskorten är populära bland Musikhusets stamgäster och köps eller förnyas i förväg inför varje säsong innan ströbiljetterna kommer till försäljning. Omkring hälften av platserna på HSO:s och RSO:s konserter upptas av besökare med säsongskort.
Systemet med säsongskort som lånas på biblioteket är utarbetat efter modell från sportvärlden, där man från och med denna höst har kunnat låna basketlaget Helsinki Seagulls säsongskort på Tölö bibliotek. Modellen har sedermera spridit sig i landet. På orkesterfältet är HSO först med modellen, som förväntas sänka tröskeln för mindre bemedlade att ta sig till Stadsorkesterns konserter.
Ode sällar sig snart också till skaran av kulturhus som visar Stadsorkesterns konserter på filmduken. På biblioteket strömmas nästa vår fyra konserter direkt till bibliotekets Maijasal.
– Biblioteket Ode gläder sig över att stärka samarbetet med grannarna och öka utbudet av musikrelaterat innehåll, uppger biblioteksdirektören Anna-Maria Soininvaara i ett pressmeddelande.
ANDRA LÄSER