Kultur under tiden – Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet planerar en tillfällig bidragsform

17.03.2020 11:13 UPPDATERAD 17.03.2020 11:39
Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet planerar en tillfällig bidragsform för konstnärer, kulturarbetare och konstinstitutioner som påverkas stort av coronakrisen.
"Konstnärer och konstinstitutioner kontaktar oss dagligen med frågor om vilka möjligheter vi har att stödja alternativ verksamhet under avbrottet som coronapandemin medför", säger Kulturfondens styrelseordförande Stefan Wallin i ett pressmeddelande.
"Nu när regeringen funderar på hur ekonomin ska fås på fötter igen, hamnar kulturbranschen lätt i skuggan av behoven i andra samhällssektorer. Jag uppmanar fonder och stiftelser i Finland att delta i talkot för att hjälpa vårt kulturliv att komma på fötter igen efter den här krisen", säger Konstsamfundets styrelseordförande Gunvor Kronman i pressmeddelandet.
Bidraget riktas till kvalitativ verksamhet och nya projekt som sysselsätter under coronapausen. Kulturfonden och Konstsamfundet drar inom kort upp noggrannare riktlinjer för bidraget, som enligt planerna kan sökas under mars-april.

ANDRA LÄSER