Coronakrisen gjorde arbetslivet till en tv-sändning – och snart kommer kanske ett Netflix för företagsvärlden

Först blev film och tv strömningstjänster som Netflix. Nu är det dags för nästa del av vår vardag när arbetslivet och affärslivet ska televiseras och virtualiseras.– Vi trodde att det handlade om en kompromisslösning, men det blev bättre än det gamla, säger Johan Sjöstrand, vd för företaget Myspeaker.

Eventbyrån Tapaus öppnade en studio för virtuella evenemang mitt under coronakrisen. Efterfrågan har varit stor. Andelsbanken i Helsingfors sände sitt evenemang från studion i mitten av september.
27.09.2020 07:02
På andra våningen i uppstartscentret A Grid i Otnäs ser Riitta Anttila över dagens jobb tillsammans med kollegan Antti Kihlström. Andelsbanken i Helsingfors ska sända direkt till sin personal från eventbyrån Tapaus studio. Jussi Heikelä som har anlitats via talarföretaget Myspeaker ska vara moderator och musikern Anssi Kela ska också vara med på ett hörn.
Tidigare skulle allt detta ha gjorts som ett evenemang på ett sätt som är bekant för många: Chefer och experter hade varvats med utomstående inspiratörer under ett evenemang i en konferenslokal.
Coronapandemin har satt stopp för mycket av det gamla.

ANDRA LÄSER