Sarri ny Chelsea-boss – tar med sig Jorginho

När väl Chelsea fick sin nya tränare fick de dessutom en italiensk landslagsman på köpet – från samma klubb. Napolimittfältaren Jorginho blev under lördagen, likt tränaren Maurizio Sarri, klar för Londonklubben.

Maurizio Sarri, här under sin tid i Napoli, är klar som ny tränare för Chelsea.
Premier League-klubben Chelsea gav i veckan tränaren Antonio Conte kicken. Nu har London-laget gjort klart med en annan italienare som ersättare. 59-årige Maurizio Sarri, som ledde Napoli till en andraplats i Serie A förra säsongen, har skrivit på ett treårskontrakt med Chelsea.
"Jag ser fram emot att börja träna med truppen på måndag. Jag hoppas att vi kan erbjuda våra fans en underhållande fotboll och att vi kan vara med och slåss om troféerna", säger Sarri till klubbens hemsida.
Det var i slutet av maj som det stod klart att Sarri skulle lämna Napoli. Sedan dess har den excentriske italienaren kopplats ihop med tränarjobbet i Chelsea, även om det var först nu det blev klart.
"Maurizios Napoli spelade en fotboll som var en av Europas mest spännande, de imponerade med anfallsvilja och dynamik, och hans tränarmetoder gjorde att spelarna utvecklades rejält", säger Chelseadirektören Marina Granovskaja.
Sarri får sällskap från Napoli, innermittfältaren Jorginho presenterades några timmar efter tränaren på klubbens webbplats.
Den italienske landslagsmannen har skrivit på ett femårskontrakt och kommer att få tröjnummer fem.
"Jag är i absolut extas över att vara här i Chelsea. Det är inte enkelt att bli en del av ett så pass stort lag så jag är väldigt, väldigt glad. Jag ser fram emot att spela i en så bra liga för ett lag som ger allt för att vinna", säger 26-åringen.
Artikeln uppdaterad 14:31 med värvningen av Jorginho.
ANDRA LÄSER