Med Xavi mot nya höjder

Tiki-takans okrönta mästare och mångåriga kapellmästare på Blaugrans mittfält är han. Men att han så här snabbt skulle få fason på Barcelonas spel är trots allt en liten skräll. Och det Barcelona som ännu i höstas såg så oerhört svagt ut börjar alltmer påminna om, just det, FC Barcelona.

Med Xavi vid rodret har Barcelona hittat tillbaka till den röda tråden i sitt spel.
06.03.2022 06:00
Fem segrar i de sju senaste matcherna och inte en enda förlust. 4-2 borta mot Napoli i Europa League imponerade stort. 4-0 hemma mot allt annat än svaga Athletic Bilbao kom efter en i det närmaste fulländad insats.
Med Xavi återvände spelglädjen efter Ronald Koemans styre där den forne Barcaspelaren blev allt mer martyr och allt mindre manager för varje dag som gick. Allvetande och sur var han för jämnan och stämningen inom truppen allt annat än bra.
Xavi gjorde en snudd på makalös karriär i Barcelona innan han försvann till Qatar för att samla ihop ytterligare några tiotals miljoner i pensionspengar. Det är väl den enda skönhetsfläcken Xavi har. Att han åkte till människorättshelsiket Qatar var en rejäl moralisk miss.

ANDRA LÄSER