EM-kval i handboll: Finland med orutinerat lag mot Georgien

Finland ställer upp med ett ungt och orutinerat lag då EM-kvalet mot Georgien inleds på bortaplan på onsdagskvällen.

Ola Lindgren leder ett ungt finländsk lag i EM-kvalmatchen mot Georgien.
Finlands herrlandslag inleder EM-kvalets första fas på bortaplan då laget ställs mot Georgien på onsdagskvällen. På söndag möts lagen på nytt i Vanda. Laget med bättre målskillnad efter de två matcherna avancerar till följande kvalfas.
Finland kommer till spel utan flera av sina nyckelspelare, bland dem storstjärnorna Benjamin Helander och Nico Rönnberg. Helander var lagets bästa målskytt och spelare i VM-kvalet i höst då Finland tog sig vidare tillföljande kvalfas. Från det laget saknas också Gusten Montonen och Viktor Grönmark.
Det är ett oerfaret och orutinerat Finland som ställer upp med 15 spelare i onsdagens match.
Edward Hammarberg och Jonathan Roos debuterar i landslaget i matchen.
Det finns rätt många spelare med få landskamper på meritlistan i laget: Linus Lindberg (8 landskamper), Miska Henriksson (4), Santeri Vainionpää (3), Fredrik Karlsson (9), Oliver Nordlund (3).
Bland de mer rutinerade återfinns Fredrik Forss 80), Patrik Roslander (33), Richard Sundberg (72), Roni Syrjälä (41), Robin Granlund (37), Max Granlund (29), Sebastian Säkkinen (20), Mikael Mäkelä (75).
"Vi saknar en del spelare och är här med ett ungt lag. På det sättet är det här en stor utmaning för oss. Vi försöker koncentrera oss på vårt eget spel och pressa dem med vårt snabba spel", säger landslagets tränare Ola Lindgren i ett pressmeddelande inför matchen.
Lagen möttes i november i VM-kvalet i Vanda. Då slutade matchen oavgjort 29–29.
"Vi vet att det kommer att bli en svår match då vi möter ett tufft lag. Det viktiga är att få ett bra resultat att gå på i den andra matchen", säger Lindgren.

ANDRA LÄSER