Två gripna för misstänkta sexualbrott vid stall i Nådendal

Polisen misstänker att grova sexualbrott ägt rum vid stallet. Åbo Djurskyddsförening avslutar samarbetet omedelbart.

Stallet SR Talli ligger drygt två kilometer öster om Nådendal centrum. De två ägarna har gripits misstänkta för en lång rad sexualbrott mot flickor.
En man och en kvinna, båda födda på 1970-talet, har gripits som misstänkta för brott vid ett stall i Nådendal, enligt polisen i Egentliga Finland.
Det var Turun Sanomat som först skrev om stallet på tisdagen. Tidningen skriver att paret har utnyttjat minst ett tiotal flickor i åldern 12–20 år sexuellt under en period på minst tio år. Paret har också tvingat flickorna till tvångsarbete och att slå och svälta ut hästarna.
För tillfället har ett tiotal målsägande kontaktat polisen angående sexualbrotten, och siffran väntas stiga, uppger polisen.
Ett medelålders par har gripits misstänkta för en rad sexualbrott.
Brotten ska ha ägt rum under flera års tid. De målsägande kliver fram först nu eftersom de under hot och skräck inte vågat anmäla paret tidigare.

Ägs av djurskyddsförening

Själva stallet ägs av Åbo Djurskyddsförening, där det gripna paret enligt Turun Sanomat är aktiva medlemmar.
Föreningen har tidigare viftat bort påståendena som lögner. Men på tisdagen väljer föreningen ändå att avsluta samarbetet med det som kallas mardrömsstall.
"Nyheterna om de misstänkta oegentligheterna kom som en överraskning. Vi hörde om misstankarna första gången måndagen den 17 maj. Det är bra att polisen undersöker saken. Det här är väldigt allvarliga anklagelser", säger föreningens verksamhetsledare, Britt-Marie Juup, i ett uttalande på Facebook.

Polisen ber om vittnesmål

Polisen önskar att alla som fallit offer i fallet hör av sig, genom att ringa polisen eller skicka mejl till vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.
ANDRA LÄSER