Ljubomir Vranjes blir tränare för Benjamin Helander i Tyskland

Ljubomir Vranjes sparkades som förbundskapten för Slovenien efter uttåget från EM. Men han har redan fått ett nytt tränaruppdrag i handboll. Han ska leda Benjamin Helanders Bundesligalag Rhein-Neckar Löwen under våren.

Ljubomir Vranjes. Arkivbild.
20.01.2022 10:23 UPPDATERAD 20.01.2022 10:33
Slovenien gick inte vidare till mellanrundan i EM i handboll och det började ryktas om att förbundskaptenen Ljubomir Vranjes skulle sparkas. På onsdagskvällen beslutade det slovenska handbollsförbundet att det var dags för ett ledarbyte.
Men Vranjes blir inte sysslolös, han har redan gjort klart med ett nytt tränaruppdrag. Den förre svenske landslagsstjärnan, som efter karriären sadlade om till tränare, har skrivit på för tyska Rhein-Neckar Löwen för resten av säsongen. Laget ligger på tolfte plats i Bundesliga, vilket klubbledningen är långt ifrån nöjd med.
Läs också: I Vranjes värld är allt möjligt (HBL-intervju från 2014)
"Jag vet att jag kommer in i en utmanande situation och det ser jag fram emot. Jag är övertygad om att om vi jobbar hårt som ett lag kommer vi att lyckas", säger den 48-årige svensken till klubbens webbplats.
Den finländska landslagsstjärnan Benjamin Helander spelar i Rhein-Neckar Löwen. Helander missade EM-kvalet i början av året på grunds av skada.
Läs också: Bundesligaproffset Helander vill se större kontinuitet i landslaget
Vd:n Jennifer Kettemann är nöjd med den tillfälliga lösningen:
"Jag är väldigt glad att vi kunde vinna över Ljubomir Vranjes för att hjälpa oss för resten av säsongen. Hans kunskap är lika obestridd som hans rykte som pådrivare.”
Vranjes spelade stora delar av sin karriär i Tyskland och hans första tränaruppdrag var för Flensburg-Handewitt där han var mellan 2010 och 2017. Vranjes var förbundskapten för Slovenien 2019–2022 och tog laget till semifinal i EM 2020.

ANDRA LÄSER