Verstappen vann när Ferrari floppade – inga poäng för Bottas

Max Verstappen tog sin femte seger i årets formel 1-VM. För Ferrari fortsätter motgångarna, båda förarna tvingades bryta i Baku. Valtteri Bottas fick nöja sig med en elfteplats i loppet.

Max Verstappen fick ta målflagg först av alla för femte gången i år.
12.06.2022 17:16 UPPDATERAD 12.06.2022 17:29
Red Bull-stallet behåller dominansen i formel 1-VM. Trots att kvalresultatet hade dukat för en Ferrariframgång får det italienska stallet resa hem från Azerbajdzjans GP efter ännu en missräkning.
Max Verstappen kunde dra nytta av Ferraris elände och tog hem segern.
– I dag hade vi farten och vi kunde hålla koll på däcken och utmana om ledningen.
– Sedan hade vi lite tur med att några bröt, men oavsett det var bilen snabb i dag, så jag hade kunnat ta ikapp avståndet ändå, hävdar Max Verstappen i segerintervjun i Viaplay.

Leclers motorproblem

Ferrari har hela säsongen fartmässigt kunnat mäta sig med rivalerna i Red Bull i kvalen, men inte fått till det lika bra på tävling.
Nu stod Ferraris Charles Leclec i första led när bilarna släpptes iväg, men var för långsam från startlinjen och tappade tätpositionen direkt till Red Bulls Sergio Perez.
Leclerc fick sedan bryta 20 varv in i loppet med motorproblem och rök bolmande ur bilen.
– Vi hade 12-13 sekunder ner till Max och jag hade kontroll. Det är många poäng som går förlorade – igen, säger en besviken Leclerc till Viaplay.
Finländaren Valtteri Bottas hade problem med farten från start till mål och kunde inte utöka sitt poängkonto då han slutade elva i tävlingen.

ANDRA LÄSER