Sonja Kailassaari i Tanssii tähtien kanssa: ”Jag har övervunnit mig själv”

Sonja Kailasaari och Benjamin Peltonen ser fram emot söndagens avsnitt av danstävlingen Tanssii tähtien kanssa. – Publiken är på vår sida, säger Benjamin Peltonen.

Sonja Kailassaari och Matti Puro har hittills inte haft några större bekymmer i Tanssii tähtien kanssa.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
16.09.2022 11:29
På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Tanssii tähtien kanssa. Ett par har fallit bort och nu hoppas både Benjamin Peltonen och Sonja Kailassaari att de inte går samma öde till mötes som sångaren Evelina
Bakom sig har Peltonen och Kailassaari två danser.
– Jag har lärt mig dansa snabbare än jag trodde. Det intressanta är att jag som är en glad och utåtriktad person tycker att danserna där man ska vara glad och utåtriktad inte fungerat lika bra som de mörka och intensiva danserna, som tango och rumba, säger Peltonen.
Benjamin Peltonen upplever att han inte alls varit nervös att dansa inför publik tillsammans med sin danspartner Saana Akiola.
Sonja Kailassaari säger att nervositeten att dansa inför en studiopublik inte har försvunnit.
– Nervositeten är också en slags styrka. Jag tror ändå att det inte går att få helt bort den när man uppträder med något som inte är ens eget. Framför domarna är man som nervigast. Jag tycker ändå att jag hittills övervunnit mig själv.
Någon rampfeber har däremot den erfarna scenkonstnären Peltonen inte upplevt.
– Det har varit mer nervöst att dansa under träningarna. När man dansar inför publik så är känslan den att publiken är på din sida. Man glömmer att överprestera. Det är bara att njuta.
På söndag ska Sonja Kailassaari och danspartnern Matti Puro dansa pasodoble.
Kailassaari är nöjd med den respons hon och danspartnern Matti Puro fått av domarna.
– När jag tidigare legat på soffan och tittat på programmet har jag inte förstått något av danserna. Nu har jag lärt mig vad domarna kommenterar och kommit underfund med mina brister. Det är intressant hur varje dans har sin egen attityd. Cha-cha ska vara lite förförig medan i långsam vals ska det vara graciöst. På söndag dansar vi pasodoble som är en energisk och tuff dans.
För Benjamin Peltonen och Saana Akiola gäller det att ha koll på stegen när det dags att dansa rumba på söndag.
På söndag ska Peltonen och hans partner Saana Akiola dansa rumba.
– Det är den svåraste dansen, men också den trevligaste dansen av alla så jag har höga förväntningar. Om vi får till en fullträff så är chansen till höga poäng goda, säger Peltonen.

Fotnot: Tanssii tähtien kanssa på MTV 3 och MTV Katsomo på söndag kl. 19.30.

ANDRA LÄSER