DN: "Obehagligt att se hur sugna även höga politiker är på att se lajksen rulla in"

"Finlands statsminister Sanna Marin framstår som en pinsam klicktorsk", skriver Saga Cavallin i Dagens Nyheter på torsdagen.

Sanna Marin (SDP) beteende kritiseras även i svenska Dagens Nyheter på torsdagen.
SPT
09.12.2021 12:04 UPPDATERAD 10.12.2021 10:17
Statsminister Sanna Marins (SDP) utekväll i Helsingfors nattliv i lördags har blivit ämne för diskussion även i Sverige.
I en krönika i Dagens Nyheter skriver Saga Cavallin på torsdagen om den finländska statsministerns festkväll. Hon går speciellt hårt åt Marins val att framträda i offentligheten med kända personligheter som för tillfället har högst följarantal på sociala medier.
"Finlands statsminister Sanna Marin framstår som en pinsam klicktorsk", skriver Cavallin.
Hon hänvisar till de bilder där man samma lördag ser statsministern posera med dubbelmördaren Janne Raninen, också känd som Solvalla-Janne. Sedan festade Marin tillsammans med tv-kändisen Sabina Särkkä, fotografen och designern Janita Autio och youtubern Tuure Boelius.
"Det är obehagligt när någon som, åtminstone rent officiellt, redan sitter på den största makten i landet är så sugen på att se lajksen rulla in att hen skickar i väg ogenomtänkta tweets riktade mot journalister för att magkänslan sa att man nog skulle få en del mysiga ryggdunk. Så oerhört ynkligt att de tydligen upplever sig själva som precis lika vanmäktigt bekräftelsesuktande som alla vi andra", skriver Cavallin.
Cavallin skriver att Sverige hittills varit rätt förskonade av liknande beteende bland de folkvalda.
"Skit i kokainet och det tjugo år gamla heilandet. Att tvunget vara poppis hos dumma töntar är det mest komprometterade beteendet av dem alla."
Läs också HBL:s Peter Buchert som kommenterar Marinkalabaliken så här: Ofelbara statsministrar finns inte – och det kunde vi skåla för
Sanna Marin har tröttnat – det är mänskligt, men kan stå henne dyrt, skriver i sin tur HBL:s chefredaktör Erja Yläjärvi

ANDRA LÄSER