Kyrgios drar sig ur Australian Open – ”Det är brutalt”

Australian Open drabbas av ytterligare ett mardrömsbesked – affischnamnet Nick Kyrgios drar sig ur turneringen. – Det är fruktansvärt för turneringen, säger den brittiske journalisten David Luddy, som bevakat Australian Open i 26 år.

Australiens Nick Kyrgios kommer inte att spela i Australian Open, till följd av en knäskada.
16.01.2023 09:18 UPPDATERAD 16.01.2023 11:15
Hemmahoppet Nick Kyrgios drar sig ur årets första grand slam-turnering i tennis på grund av en knäskada.
– Jag är förkrossad, så klart, säger han vid en presskonferens, och fortsätter:
– Det är här som min hemmaturnering, jag har några jättefina minnen härifrån. Så klart förra året när jag vann titeln i dubbel och spelade mitt livs bästa tennis, antagligen. Och sedan att gå in i det här evenemanget som en av favoriterna. Det är brutalt.

”Har bara bultat”

Med på presskonferensen var även australierns fysioterapeut Will Mahler, som berättar att det rör sig om en vätskefylld cysta i Kyrgios vänstra menisk. Den hotar i nuläget inte Nick Kyrgios karriär.
– Det kan absolut bli värre. Den väldigt lilla slitningen han har på sin menisk kan förvärras till en mycket mer komplicerad, och det skulle kunna sluta med att han förlorar en stor del av menisken, vilket skulle påverka hans långtidsprognos, säger Mahler.
Kyrgios säger att det smärtar när han landar på foten efter exempelvis en serve.
– Jag har knappt fått en god natts sömn de senaste fyra–fem nätterna. Det har bara bultat.
Kyrgios, 21:a på världsrankningen, var en av förhandsfavoriterna. Han hade ett starkt fjolår, förutom dubbeltiteln i Australian Open gick han bland annat till final i Wimbledon.

Färgstark och gåtfull

Brittiske sportjournalisten David Luddy, som jobbar för DLITV-Radio, beskriver avbräcket som ett hårt slag för turneringen, där Kyrgios är ett av affischnamnen och en av de mest populära spelarna.
– Han är en sådan färgstark, gåtfull spelare. Även om hans personliga beteende inte varit särskilt bra. Men det verkade i hans färska intervjuer att han vänt blad, blivit nästan civiliserad och ordentlig, säger Luddy.
– Han har ett sånt fantastiskt spel, som kunnat ta honom varsomhelst, framför allt i den här turneringen.

Hur tror du att publiken kommer att reagera?

– Jag tror att de kommer att bli väldigt ledsna. Det är alltid någon som kommer att ersätta honom. Men Kyrgios har varit med i många år och han är svår att ersätta, och då pratar jag bokstavligen bara om hans underbara tennis.
För hemmapubliken är det bara den senaste raden av tunga avhopp. Efter Ash Bartys pensionering förra året stod främsta hoppet på damsidan till Ajla Tomljanovic, men hon meddelade i helgen att hon hoppar av till följd av skada.
– Så de australiska nummer ett på både herr- och damsidan är borta. Det är väldigt trist för tävlingen, säger David Luddy.

ANDRA LÄSER