Benzema missar VM: "Måste tänka på laget"

Frankrikes Karim Benzema gick av från lagets träning i Qatar på grund av skada. Nu står det klart att han missar hela VM. "Jag har aldrig någonsin gett upp men i kväll måste jag tänka på laget, som jag alltid gjort", skriver anfallsstjärnan.

Karim Benzema under lördagens träning, som han senare var tvungen att bryta.
TT
20.11.2022 08:11
Ballon d'Or-vinnaren Karim Benzema har haft skadeproblem under hösten och har bara spelat en halvtimme i klubblaget Real Madrids sex senaste matcher.
På lördagen var han i full träning för första gången sedan det franska landslaget anlände till Qatar, men tvingades lämna den i förtid.
Franska medieuppgifter antydde att hela VM var i fara för 34-åringen, som utsågs till världens bästa fotbollsspelare bara för några veckor sedan.

Undersöktes med magnetkamera

Och så blev det också. Det är en skada i framsida lår, som bekräftades vid en magnetkameraundersökning på ett sjukhus i Doha, som sätter stopp. Enligt förbundet tar skadan minst tre veckor att återhämta sig sig från.
Även om Benzema säger sig aldrig ge upp, inser han därmed att det enda vettiga i det här läget är att ge upp sin plats i landslaget och "ge min plats till någon som kan hjälpa vårt lag att ha ett fantastiskt VM", skriver han på Instagram.
"Tack för alla era stöttande meddelande", skriver anfallaren.
– Jag är väldigt ledsen för Karim som hade VM som ett stort mål, säger förbundskapten Didier Deschamps enligt nyhetsbyrån AP.
"Hela laget delar Karims sorg och önskar honom ett snabbt tillfrisknande", skriver förbundet på Twitter.

Inleder mot Australien

Frankrike inleder mot Australien på tisdag och den andra matchen i VM-turneringen är mot Danmark den 26 november.
Frankrike har fler skadebekymmer inför VM. Christopher Nkunku har redan lämnat truppen med en knäskada och Raphaël Varane är också ett osäkert kort.
Mittfältsstjärnorna Paul Pogba och N'Golo Kanté missar sedan tidigare mästerskapet.

ANDRA LÄSER