Mbappé uppges vilja lämna PSG – klubben dementerar

PSG och Kylian Mbappé, 23, verkar inte vara bästa vänner. Enligt franska medier vill storstjärnan lämna den franska huvudstadsklubben så fort som möjligt. Men klubben dementerar uppgifterna.

Kylian Mbappé blev målskytt men ryktas samtidigt bort från PSG.
12.10.2022 09:01 UPPDATERAD 12.10.2022 10:11
Det är bara sex månader sedan Kylian Mbappé förlängde sitt kontrakt med PSG med två säsonger med option på ytterligare en. Detta efter att ha ryktats till Real Madrid under en lång tid.
Nu har ryktena om en skilsmässa mellan PSG och 23-åringen tagit fart igen.
Flera franska medier som l'Equipe och Le Parisien skriver att Mbappé är rejält frustrerad med tillvaron i Paris och att han vill lämna klubben i januari, när nästa transferfönster öppnar.
Men strax före avspark i gruppfinalen mot Benfica hemma på Parc des Princes dementerade sportchefen Luis Campos uppgifterna i en intervju med tv-bolaget Canal Plus.
– Jag träffar Kylian Mbappé varje dag och han har aldrig pratat med mig om att lämna i januari, säger Campos.
Mbappé har tidigare vädrat att han föredrar att spela tillsammans med en annan anfallare, som han gör i det franska landslaget, och inte som ensam central anfallare vilket ofta är fallet i PSG.

Satte klubbrekord

Hur som helst... Mbappé behövde inte fundera på vilka han spelar med när han i den 39:e minuten stegade fram och slog in straffen till 1–0, hans 31:a mål för PSG i Champions League.
Ingen har gjort fler för parisarna.
Men målet säkrade inte en plats i åttondelsfinalspelet senare i vinter. Marco Verratti orsakade onödigt en VAR-dömd straff och Joao Mario kvitterade efter en timmas spel.
PSG och Benfica parkerar båda på åtta poäng och lär gå vidare.
Tidigare under tisdagskvällen spelades gruppens andra match och där gick Juventus på en ny mina – 0–2 borta mot Maccabi Haifa. Ett resultat som lär skicka chockvågor genom den italienska storklubbens styrelserum.

Allegri får stöd

"Den gamla damen" är bräckligare än på länge och haltar sig fram i både Serie A och Champions League.
Hur länge till får Massimiliano "Max" Allegri behålla tränarjobbet? Ett bra tag till, enligt klubbens ordförande Andrea Agnelli.
– Jag skäms över det som händer just nu, men det är inte tränarens fel om vi inte kan vinna en tackling. Allegri kommer att förbli tränare för Juventus, säger Agnelli till Sky Sport Italia.
Och Allegri har inga planer på att sluta.
– Aldrig. När en utmaning blir svårare är den ännu vackrare, du måste ta dig ur den med mod, lust och passion, säger han.

ANDRA LÄSER