Kaffedoften har skingrats, men kryddor förpackas på löpande band i Vallgård

Det har gått en knapp månad sedan den förödande branden i Vallgård, som tvingade Meiras kafferosteri och kryddfabrik att stänga strax för julen. Nu är produktionen delvis i gång igen, kryddor och salt förpackas och ketchup tappas på flaska. Men kaffedoften hänger inte i luften längre.

Produktionschef Ilkka Rissanen och chefen för nya strategier och hållbarhet Marleena Bask trivs i den anrika fabriksbyggnaden i Vallgård, där Meira har verkat sedan 1935, i början dock under annat namn.
Petra Miettinen
25.01.2022 05:00 UPPDATERAD 25.01.2022 20:46
Allt är sig inte likt i den nordligaste av innerstadens stadsdelar, Vallgård. Trots att solen glittrar i den nyfallna snön och vädret känns riktigt vintrigt den här januaridagen är det något som inte stämmer. Kaffedoften svävar inte ovanför Sturegatan som den brukar.

ANDRA LÄSER