Stefanelli hjälte och utvisad i Stockholmsderbyt

Hjälte och utvisad.Det mesta handlade om Nicolas Stefanelli i Stockholmsderbyt mot Djurgården.1–0-segern på ett kokande Friends arena gav tre tunga poäng i guldstriden.– Jag fick nästan en hjärtattack, säger Stefanelli till Discovery.

Rasmus Schüller ansluter till landslaget på måndagen.
03.10.2021 18:38 UPPDATERAD 03.10.2021 19:27
Stockholmsderby, mäktiga tifon och 42 539 åskådare.
Friends arena var i gungning långt innan avspark och de på plats kunde knappats klaga på underhållningsvärdet när det väl drog i gång.
Men frågan är dock om pandemin och det dryga ett och ett halvt år man spelat under tomma läktare satt sina spår i spelarna.
För redan i den tolfte minuten fick Djurgårdsmittfältaren Rasmus Schüller syna det röda kortet efter en brysk kapning på Nicolas Stefanelli – och AIK kunde ta kommandot i matchen.

Utvisad efter firandet

Argentinaren Stefanelli kom att bli en av de stora snackisarna efter den första halvleken när han strax innan pausvilan bombade in ledningsmålet för AIK.
Därefter följde ett vilt firande där argentinaren slet av sig tröjan. Det han inte tänkte på var att han redan hade en varning på kontot.
När domare Glenn Nyberg närmade sig och halade upp det röda kortet satte Stefanelli händerna för ansiktet och lunkade av planen medan han bad AIK-supportrarna om ursäkt.
– Jag vill be om ursäkt till supportrarna. Jag hade så mycket känslor och högt adrenalin. Jag tänkte inte, säger Stefanelli till Discovery efter matchen.
– Jag var kvar i omklädningsrummet och såg inte matchen. Jag fick nästan en hjärtattack.

Tätt i toppen

AIK:s manfall innebar spel nio mot nio och en gyllene chans för Djurgården att ta sig tillbaka in i matchen.
"Blåränderna" tryckte på framåt, men försvarsstarka AIK red ut stormen och säkrade en tung trepoängare i guldstriden.
Segern innebär att AIK är i kapp Djurgården i toppen av herrallsvenskan där båda lag nu står på 44 poäng efter 22 omgångar.
Malmö FF ligger strax bakom, men kan också ta sig upp på 44 pinnar om man slår Mjällby senare under söndagseftermiddagen.