Eldsvåda i Grankulla ouppklarad – polisen vill ha tips

Polisen efterlyser fortsättningsvis tips för att få fast de två personer som misstänks ha tänt eld på dörren till en privat villa i Grankulla.

Polisen har gått ut med bild från en övervakningskamera på de personer som misstänks för sabotage och skadegörelse i Grankulla natten till söndagen den 16 maj.
Anna Svartström
25.05.2021 11:41 UPPDATERAD 25.05.2021 14:48
Det var natten till förra veckans söndag som ytterdörren till ett enfamiljshus i centrala Grankulla sattes i brand. Också ett bildäck på gården hade skurits upp.
Polisen i västra Nyland har efterlyst tips för att få fast de två personer som är misstänka för gärningen. De har fastnat på bild från en övervakningskamera.
Fallet utreds som sabotage och skadegörelse. Sabotage kan enligt strafflagen ge fängelse i minst fyra månader och högst fyra år.
Enligt kriminalkommissarie Jyrki Kallio, som leder förundersökningen, har en del tips kommit in men fortfarande inga som har lett till ett genombrott. Polisen vet fortfarande inte vilka de misstänkta gärningspersonerna är.
Enligt honom tyder allt på att det handlar om en enskild händelse. Inga liknande fall har rapporterats i polisdistriktet.
Familjen kunde själv släcka eldsvådan.
– Jag är fortfarande optimistisk att vi får det här utrett, säger Kallio.
På plats har polisen genomfört tekniska undersökningar.
Den som vet något om händelserna vid Bolagsvägen kan kontakta polisen per mejl på adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller telefonnumret 0295 413 031.

ANDRA LÄSER