Var detta adjö för Lionel Messi?

Neymar saknades med ännu en vristskada, Kylian Mbappé var ovän med bollen, Sergio Ramos såg ut som en före detta storback medan Lionel Messi försökte och i viss mån lyckades skapa oro i Bayerns led med sina tempolöpningar. Men det hela slutade i ännu ett fiasko i Champions League-fotbollen för PSG.

Spelmässigt skulle Lionel Messi alltjämt ha mycket att ge i europeisk fotboll men mycket talar för att det blir en ny kontinent i sommar.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
09.03.2023 10:20
PSG kom ut som ett helt annat lag än det bleka koppel av ovänner till stjärnor som skämde ut sig i första halvlek i första mötet i Paris. I München gjorde PSG en riktigt bra första halvlek och hade Kylian Mbappé varit i absolut toppform kanske fransmannen hade gjort mål. Nu var det i stället lite dåliga bollberöringar. Messi hade ett jätteläge men Yann Sommer klarade. 
Samme Sommer bjöd också PSG på en gratischans då han lekte Rene Higuita i straffområdet. Matthijs de Ligt gled fram som den räddande ängeln och rensade i väg bollen någon decimeter före den hade passerat mållinjen och kvitterat jättemötet till 1-1.
I andra halvlek gjorde forna PSG-spelaren Eric Maxim Choupo-Moting 1-0 och i slutminuterna förseglade Serge Gnabry PSG:s kista med 2-0.

ANDRA LÄSER