Sanni Kunnas kritisk till nya klädreglerna: "Det råder en stark machokultur inom IHF"

Sanni Kunnas var en av sex finlandssvenska handbollsspelare som i somras skrev ett brev till internationella och europeiska handbollsförbunden och kritiserade klädreglerna. Kunnas kallar de nya reglerna för otillräckliga, kritiserar IHF för att sin machokultur och beskyller förbundet för sexism i sin marknadsföring.

Sanni Kunnas säger att IHF sopar problemen under matten i stället för att försöka lösa dem.
14.10.2021 06:30 UPPDATERAD 15.10.2021 08:19
I juli skrev sex finlandssvenska handbollsspelare ett brev till internationella handbollförbundet IHF:s ordförande Hassan Moustafa och europeiska handbollförbundet EHF:s ordförande Michael Wiederer där de riktade skarp kritik mot klädreglerna inom beachhandbollen och förbundens kvinnosyn.
Sanni Kunnas, Fanny Westerholm, Fredrika Lagerbohm, Carolina Wendelin, Elin Sundell och Ida Ehrstedt var besvikna över att IHF och EHF bötfällde de norska spelarna som vägrade spela i bikinitrosor i bronsmatchen i EM.
Kunnas, som i somras kommenterade klädreglerna i HBL, är inte nöjd med de förändringar som gjorts i reglerna eller hur IHF hanterat situationen. Hon tycker det är bra att bikinitvånget slopats, men i övrigt anser hon att det finns mycket att önska.

ANDRA LÄSER