19-åring körde nästan 100 kilometer i timmen för fort – is och snö på vägen i Sibbo

Hastighetsbegränsningen var 50 och 60 kilometer i timmen. Men den unga föraren körde i snitt 147 kilometer i timmen i Sibbo då han fastnade i polisens trafikkontroll. I bilen hade han tre passagerare.

Körförbud och misstanke om grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Det är följder för den 19-åring som körde alldeles för fort längs Nya Borgåvägen en mörk kväll.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
19.03.2023 11:25
Polisen misstänker en 19-årig förare för grovt äventyrande av trafiksäkerheten i Sibbo.
Det var på torsdagskvällen som polisen i östra Nyland utförde trafikövervakning. På Nya Borgåvägen lade patrullen märke till en bil som körde betydligt för fort.
Patrullen följde efter bilen och kunde på en kilometers sträcka uppmäta en snitthastighet på 147 kilometer i timmen. Den högsta tillåtna hastigheten växlar mellan 50 och 60 kilometer i timmen på området.
Bakom ratten satt en 19-åring. Med sig hade han tre passagerare, av vilka två var minderåriga, visade det sig när polisen stannade bilen på en infartsväg.
Föraren har nu körförbud.
”När detta skedde var det mörkt och vägen var delvis täckt av is och snö. Enligt patrullens observationer hann bilen köra förbi 21 avfarter från att polisen observerade den tills den stannade. Längs vägen fanns det också flera övergångsställen och trafikdelare”, säger kommissarie Katri Lehti i ett pressmeddelande.
Straffet för grovt äventyrande av trafiksäkerheten är minst 30 dagsböter upp till fängelse i högst två år.

ANDRA LÄSER