98 nya fall av coronaviruset – 11 på servicehem i Birkaland

Närmare 100 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd på tisdagen. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Hittills har sammanlagt 8 725 personer smittats av coronaviruset.

98 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL på tisdagen. Sammanlagt har 8 725 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

De nya fallen är ändå inte bara från i går, utan utspridda över de tio senaste dagarna, uppger THL.

Under de föregående 14 dagarna har Finland haft 9,8 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare.

Enligt måndagens uppgifter har 339 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. 10 personer får sjukhusvård för viruset, varav 3 får intensivvård.

Andelen coronatest med positivt resultat har ökat från 0,2 procent till 0,5 procent.

Yle: 11 nya fall på servicehem i Birkaland

Av de nya fallen finns 18 i Lahtis och fem i övriga delar av Päijänne-Tavastland. Den största delen av fallen har sitt ursprung i en restaurang i landskapet, och smittkedjan är känd sedan tidigare, uppger THL i ett pressmeddelande på tisdagen.

Också i Mellersta Finland har myndigheter konstaterat 25 nya fall, varav 14 i Äänekoski, fem i Jyväskylä och tre i Saarijärvi. Fallen i Äänekoski och Saarijärvi kan nästan uteslutande härledas till en privat tillställning i början av september.

I Birkaland uppgår antalet nya fall till 17, varav sex konstaterats i Tammerfors. Dessutom har elva fall uppdagats vid ett servicehem i Mänttä-Vilppula. Enligt Yle ska tre i personalen och åtta boende ha smittats. Av dem är majoriteten över 80 år. 35 har satts i karantän i samband i anslutning till smittkedjan på seniorhemmet.

Innan smittklustret på seniorhemmet hade Mänttä-Vilppula färre än fem coronafall – under hela epidemin.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning