Hektisk helg för polisen i väster: "Misshandel, rattfylleri och sånt"

Mellan fredag och söndag morgon har polisen i västra Nyland fått rycka ut 390 gånger. 

Polisen har haft en hektisk helg i västra Nyland.
Dann Petterssondann.pettersson@hbl.fi
10.07.2022 10:45 UPPDATERAD 11.07.2022 11:52
Under Hangöregattan har polisen tampats med traditionellt regattaslarv: Hög musik och störande beteende ackompanjerat av traditionella våldsbrott som misshandel. Enligt kriminalkommissarie Nina Kangas vid polisinrättningen i västra Nyland har det varit en vanlig regatta, inte värre än tidigare år.
– Vi har redan haft normala polisuppgifter i samband med dessa händelser. Med andra ord en väldigt typisk regatta. Och visst, under dessa händelser förekommer misshandel, rattfylleri och sånt. Inget speciellt i sig, säger Kangas.
Polisen har fått rycka ut hela helgen, men natten mellan lördag och söndag var något lugnare. Sammanräknat har polisen i västra Nyland haft 390 uppdrag under helgen.
– Tidigare år har det förekommit en massa andra tråkigheter inklusive sexualbrott. Några sådana har inte rapporterats i år, åtminstone inte ännu. Det är något unikt, säger Kangas.
Utöver regattan har två andra jippon ordnats i västra Nyland, Lohjan Rantajamit i Lojo och Sun Beach Party i Högfors. Evenemangen har genomgående förlöpt lugnt, men vid stängning har tumult uppstått.
– Regattan i sig förde inte med sig några problem. Det är främst aktiviteterna kring det ordnade programmet som definieras av supande och stökigt beteende, säger Kangas.
Under lördagskvällen regnade det i Hangö, men enligt polisen stoppade vädret inte festandet. Polisen noterar dessutom avsaknaden av coronarestriktioner, och en återgång till normalt festande, konstaterar myndigheten på Twitter. 

ANDRA LÄSER