Woods osäker på spel i Masters: "Hoppas"

Tiger Woods riskerar att missa årets första major, US Masters på Augusta, som inleds om drygt sex veckor.45-åringen kan ännu inte träna ordentligt efter en ryggoperation i december.– Jag har inte så mycket spelrum, säger golfstjärnan till CBS.

Tiger Woods.
För två månader sedan opererade Tiger Woods ryggen för femte gången och han är sedan dess inne i en rehabiliteringsperiod.
I en intervju med tv-kanalen CBS berättar den 45-årige amerikanske golfstjärnan att han inte kan lova att han spelar någon tävling före årets första major US Masters, som inleds den 8 april.
Woods, som inte spelat en tävling sedan den coronaframflyttade Mastersturneringen i november förra året, hoppas i stället att det är på Augusta han gör sin comeback.
Men han är osäker på om det kommer att gå.
– Gud, jag hoppas det. Men jag måste komma dit först. Jag har inte så mycket spelrum. Jag har bara en rygg, säger han till CBS.
Den 15-faldige majorvinnaren beräknade att rehabiliteringen efter operationen, som utfördes den 23 december 2020, skulle ta tio till tolv veckor. Nu har det snart gått nio veckor utan att han kunnat träna ordentligt.
– Jag har tittat på min putter, säger Woods, som i helgen var prisutdelare vid tävlingen Genesis Invitational och vann Masters 2019, och tillägger:
– Planen just nu är att ta sig igenom morgondagen och sedan ta sig framåt.

ANDRA LÄSER