EM-kvalet ska avgöras – här är Finlands trupp

Finlands landslagstrupp till de två sista matcherna i EM-kvalet är uttagen. Och det blir en del ändringar.

Robin Granlund gjorde det bra mot Slovakien senast. I matcherna mot Serbien och Norge får Finland klara sig utan honom.
Jonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
27.03.2023 14:28
Två matcher återstår för herrlandslaget i det pågående EM-kvalet i handboll. På måndagen tog tränaren Ola Lindgren ut truppen som ska möta Serbien och Norge i april.
Och det blir en del ändringar från landslagssamlingen tidigare den här månaden. Robin Granlund saknas på grund av skada medan Anthony Hellakoski och Jonathan Ekman gör comeback.
”Hellakoski är med igen och får chansen i Robin Granlunds frånvaro. Fredrik Karlssons situation är fortfarande oklar, men vi har tagit med honom i truppen. Det är bra att vi har ännu en spelare som kan agera spelfördelare”, säger Lindgren i förbundets pressmeddelande.
”I övrigt har vi återigen flera unga spelare i truppen och vi fortsätter med det påbörjade utvecklingsarbetet”, fortsätter Lindgren.
I de två senaste matcherna blev det en vinst och en förlust mot Slovakien. Lindgren ser de prestationerna som något att bygga vidare på.
”De matcherna gav oss självförtroende och ett bra resultat. Det fanns mycket som var positivt och det tar vi med oss till de kommande matcherna. Men vi måste komma ihåg att Norge och Serbien är två lag av helt annan kaliber”, säger Lindgren.
Norge slutade femma i VM medan Serbien hamnade strax utanför de åtta bästa. I oktober fick Finland stryk med 13 bollar mot Norge och med 10 mot Serbien.
”Vi hoppas på att marginalerna inte ska vara lika stora denna gång. Vi förstår att vi möter nationer som tillhör den absoluta världseliten. Jag vill se att vi kämpar och inte ger upp” säger Lindgren.
Finland möter Serbien i Vanda torsdagen den 27 april och Norge borta i Gjovik den 30 april.

Finlands trupp

Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (Sverige)
Patrik Roslander (mv), GrIFK
Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (Tyskland)
Linus Lindberg, Varberg (Sverige)
Roni Syrjälä, Dicken
Fredrik Von Troil, GrIFK
Viktor Grönmark, HIFK
Kalle Kankaanpää, GrIFK
Max Granlund, Alingsås (Sverige)
Thorsteinn Hjalmarsson, Fram (Island)
Edward Hammarberg, Oftersheim-Schwetzingen (Tyskland)
Miska Henriksson, BK-46
Anthony Hellakoski, GrIFK
Fredrik Karlsson, Lindesberg (Sverige)
Jonathan Ekman, BK-46
Gusten Montonen, AMO (Sverige)

ANDRA LÄSER