Lilla Teatern lanserar podcast

Med en poddsatsning vill Lilla Teaterns konstnärliga ledare<b> </b>Jakob Höglund hitta ett nytt sätt att kommunicera med publiken.
HBL
14.04.2021 10:19
Hur har restriktionerna i kulturlivet påverkat teatern, och vad har vi att se fram emot? För att få svar på dessa frågor – och för att glänta på dörren till teatern under nedstängningen – har Lilla Teatern lanserat podcastserien Replik.
”Sedan vi tvingades stänga ner föreställningsverksamheten har vi velat hitta nya sätt att kommunicera med publiken”, säger Lilla Teaterns konstnärliga ledare Jakob Höglund i ett pressmeddelande.
Replik produceras av journalisten Janne Strang i samarbete med Lilla Teatern och bjuder på konstnärssamtal, pjäspresentationer och tankar från en teater i undantagstillstånd.
”Fokus i podden är på framtiden, repertoaren, nya projekt och vilka möjligheter och nya sätt att tänka som öppnats”, berättar Strang.
I den första delen kan lyssnarna höra Paavo Westerberg och Alexander Wendelin, regissör respektive debuterande huvudrollsinnehavare, som under våren repeterat Lillans stora höstpremiär Den besynnerliga händelsen med hunden om natten.
Den andra delen, som släpps onsdagen 14 april, handlar om musikalprojektet Den nordiska rösten som lanserades i måndags.
Replik utkommer med nya avsnitt varannan vecka fram till juni.

ANDRA LÄSER