Det här är nya Tiktoktrenden ”vabbing” som ska attrahera partners – experter kluvna

Den senaste trenden på Tiktok kallas för vabbing: att dutta vaginal vätska på kroppen. Det här efter att Tiktokkern Mandy Lee lade upp en video där hon i stället för parfym duttade på sig egen vaginal vätska och hävdade att det här skulle attrahera andra personer. Nu varnar forskare för att den här metoden inte är vetenskaplig.

Trenden ”vabbing” har blivit viral på Tiktok och går ut på att kvinnor duttar på sig vaginal vätska för att attrahera andra personer. Forskare är oeniga om det faktiskt finns vetenskaplig grund för metoden.
Sandra Brobornsandra.broborn@ksfmedia.fi
12.08.2022 19:48
Den senaste Tiktoktrenden ”vabbing” har enligt The Indian Express 13 miljoner visningar. Uttrycket kommer från engelskans vagina och dabbing, och betyder ungefärligen att dutta på sig vaginal vätska.
Tikktokkern Mandy Lee la upp en video i juni, där hon använde vaginal vätska som parfym för att attrahera män. Videon fick 1,5 miljoner visningar. Enligt The Huffington Post ska hon ha sagt: ”Om du baddar dig kommer du attrahera andra, som en dejt eller ett engångsligg. Eller så får du bara gratis drinkar hela kvällen”.
Videon har nu tagits bort, men trenden har blivit viral och andra användare lägger upp videor där de använder vabbing som ett sätt att attrahera personer.
Nu varnar en del forskare för att den här metoden saknar vetenskaplig grund.
”Jag är inte säker på om det här är en modefluga, men jag ifrågasätter allvarligt giltigheten av de här påståendena”, säger professor Erick Janssen vid Institutet för familj- och sexualitetsstudier och institutionen för neurovetenskap vid KU Leuven, till Euronews.
Enligt Janssen är teorin om hur feromoner påverkar sexuell lust inom djurlivet bevisad sedan länge – men det är inte bevisat att människan kan identifiera feromoner via luktsinnet.
Sexologen Shan Boodam är dock övertygad om att det finns fog för metoden och förklarar i en video på sin YouTubekanal: ”Feromoner är kemiska molekyler som frigörs för att trigga hormonförändringar och otillåtna beteendereaktioner från andra. Och de här signalerande molekylerna finns bland annat i kroppsvätskor, som vaginala sådana”.

ANDRA LÄSER