Grekisk bondsallad

Färska örter, salladsgrönsaker och fetaost är grunden till en örtig, grekisk sallad. Härliga smaker som påminner om den varma årstiden.

Grekisk bondsallad med varmt bröd är mat för en lättare livsstil.
För 4 personer, 10 minuter
4 tomater
1/2 gurka
1 grön paprika
1 rödlök
150 g fetaost i tärningar
1 msk grovt hackad färsk oregano
1 tsk hackad färsk timjan
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
flingsalt och svartpeppar
20 svarta oliver
8 feferoni
Att äta till:
mjukt bröd som värmts i ugnen
Gör så här:
1. Skölj och skär ned tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Blanda alla ingredienser i en salladsskål tillsammans med oregano och timjan.
2. Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda dressingen med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå över salladen.
3. Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Servera med varmt bröd. Man kan även skära brödet i sockerbitsstora tärningar som vänds i vitlökskryddad olivolja som stekts i panna eller rostas i ugn. Lägg på salladen före servering.

ANDRA LÄSER