För 4 personer, 10 minuter
4 tomater
1/2 gurka
1 grön paprika
1 rödlök
150 g fetaost i tärningar
1 msk grovt hackad färsk oregano
1 tsk hackad färsk timjan
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
flingsalt och svartpeppar
20 svarta oliver
8 feferoni
Att äta till:
mjukt bröd som värmts i ugnen
Gör så här:
1. Skölj och skär ned tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Blanda alla ingredienser i en salladsskål tillsammans med oregano och timjan.
2. Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda dressingen med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå över salladen.
3. Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Servera med varmt bröd. Man kan även skära brödet i sockerbitsstora tärningar som vänds i vitlökskryddad olivolja som stekts i panna eller rostas i ugn. Lägg på salladen före servering.
ANDRA LÄSER
Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02
