Biltjuv knycker nycklar från klädskåp i Nyland

Ett flertal bilar har stulits från parkeringsplatser vid idrottsanläggningar runtom i Nyland. Gärningsmannens taktik är att bryta in sig i klädskåp och stjäla bilnycklar.

Polisen misstänker att det är samma gärningsman som ligger bakom alla bilstölder.
Nathalie Koskinennathalie.koskinen@hbl.fi
23.03.2023 19:08
Genom inbrott i gym och idrottsanläggningars omklädningsrum har bilnycklarna stulits från klädskåp och sedan har gärningsmannen kört i väg med bilen från parkeringsplatsen.
Annan egendom, som telefon och skor, har också stulits i samband med inbrotten.
Polisen har sett liknande brott från Vanda till Hyvinge under februari och mars.
”Klädskåpsinbrotten har sett likadana ut och därför misstänker vi samma gärningsman i alla dessa fall. Inbrott i klädskåp är inget nytt fenomen i sig, men det har nu skett då och då i en jämn takt”, säger kriminalkommissarie Aleksi Topinoja, i ett pressmeddelande.
På flera idrottsanläggningar rekommenderas besökarna att lämna sina värdesaker i skåp med lås, men den möjligheten finns inte överallt. Säkerhetskameror finns heller inte i omklädningsrummen.
”Man ska inte ta med sig sina värdesaker in till idrottsanläggningars omklädningsrum. Inbrotten kan bäst förebyggas med hjälp av besökarna på plats. Om du ser någon aktivitet som ser misstänkt ut i omklädningsrummen bör du anmäla det till idrottsanläggningens personal”, tipsar Topinoja.

ANDRA LÄSER