Christoffer Strandberg vald till årets positivaste finländare – "Om man bara klagar orsakar det en negativ cirkel"

Företaget Positiivarit har för trettionde gången korat årets positivaste finländare. Segraren bor i Sjundeå.

Christoffer Strandberg är årets positivaste finländare.
Nyheter Vnnyheter.vn@ksfmedia.fi
01.11.2022 17:39
Christoffer Strandberg är positivast i Finland. Han fått utmärkelsen på grund av sin positiva inställning, sin glädje och för att han tar andra i beaktande.
Valet offentliggjordes i dag vid presskonferensen för Näsdagen. Det är trettionde gången Årets positivaste finländare har valts av företaget Positiivarit, men andra gången det görs i samarbete med Näsdagsstiftelsen så att finländare får rösta på vinnaren. De pengar som samlas in i samband med omröstningen går till att hjälpa världens barn. 

Ett val i svåra stunder

För Christoffer Strandberg är positivitet ett medvetet val och något han har lärt sig hemma. 
"Positiviteten hör till mina grundinställningar och mitt dna. Jag strävar efter att se ljus i saker och människor, i stället för att se mörker och negativitet. Det finns något positivt i nästan alla och allt. I svåra stunder är positivitet ett val", säger han i pressmeddelandet.
En ljus livsinställning ligger i familjen Strandbergs gener.
"Också min far är en positiv person. Min farmor och mormor är mina förebilder när det gäller positivitet. Farmor Rita förhöll sig pragmatiskt konstruktivt till framtiden trots svårigheter. Min mormor Anita behandlade alla med värme och nåd", säger Strandberg.

”Bli kommunalvalskandidat"

I svåra stunder får Strandberg styrka och positivitet i naturen och hos nära och kära. När e-posten svämmar över tar han sig till havet för att andas. Naturen ger honom ett friskt perspektiv på livet och är en stor orsak till att han har flyttat till sin barndoms landskap i Sjundeå med sin man.
"Positivitet behövs som mest då man drabbas av småaktighet, brådska eller avundsjuka. I livets stora kriser behöver man ändå inte vara positiv, utan man ska ge plats för sorg, ilska och negativa känslor. Positivitet betyder inte att förneka känslor, utan att hantera dem på ett konstruktivt sätt."
"Om man bara klagar orsakar det en negativ cirkel då man börjar se dåliga saker i allt. Om något i din hemkommun irriterar dig, till exempel, så måste du göra något i stället för att klaga. Till exempel bli kommunalvalskandidat."

ANDRA LÄSER