”En riktigt gammal och god blackout” – Sonja Kailassaari glömde stegen i Tanssii tähtien kanssa

För Sonja Kailassari gick det snett i söndagens Tanssii tähtien kanssa. Men trots en misslyckad jive var domarna på bra humör och Kailassaari fortsätter att medverka i programmet.

Sonja Kailassaaris och Matti Puros jive blev inte riktigt som paret hade tänkt sig.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
25.10.2022 13:47 UPPDATERAD 25.10.2022 16:12
För Sonja Kailassaari har årets Tanssii tähtien kanssa gått som en dans – bokstavligen. Men i söndags stötte tv-profilen på bekymmer. 
Tillsammans med sin danspartner Matti Puro skulle hon dansa en jive till tonerna av Mambas Sä oot historiaa. Den här gången gick allting inte rätt och Kailassaari gjorde flera felsteg. Hon täckte till och med sitt ansikte, men fortsatte tappert till slut.
– Det blev en riktig gammal, god blackout. Jag förlorade totalt uppfattningen av tid och rum. Jag har ännu inte förstått vad som hände. Jag har dansat dansen flera gånger och det fungerade hur bra som helst på generalrepetitionen, men i sändningen blev det fel. Vi tappade bägge bort oss, säger Kailassaari.
Sonja Kailassaari och Matti Puro har gjort väl ifrån sig i årets Tanssii tähtien kanssa.
När dansen var över snurrade tankarna runt i Kailassaaris huvud om att hon hade gjort sitt i tävlingen. Men hon och Matti Puro vände motgången till något roligt. Domarna var medgörliga och paret belönades till slut med 21 poäng, vilket Kailassaari inte alls var förberedd på.
– Jag tänkte att resan med stor sannolikhet tar slut här och att det är en del av tävlingen. Hjärnan är ganska belastad i det här läget i kombination med pressen att uppträda inför publik i studion och i hemmasofforna. Det kan hända att hårdskivan är full, men fysiskt är jag inte utmattad.
Trots en lite sämre prestation i bakfickan tar Kailassaari nya tag inför nästa dans på söndag. Och eftersom det är fråga om en Rosa bandet-välgörenhetssändning till förmån för cancerundersökningen sker ingen utslagning i det kommande avsnittet.
– Alla par får välja en dans som de dansat till tidigare, men låten och stegen ska vara nya. Vi dansar en långsam vals och det blir en andningspaus, vilket är välkommet. Det är bara att njuta, säger Kailassaari.
Matti Puro och Sonja Kailassaari tar nya tag och ser fram emot söndagens Tanssii tähtien kanssa som är en välgörenhetssändning.

ANDRA LÄSER