Kritiken gav Joe Rogan fler lyssnare

Den vaccinkritiska amerikanska poddaren Joe Rogan hävdar att han fått flera miljoner nya lyssnare och prenumeranter de senaste månaderna.

Neil Young (till vänster) är en av de artister som protesterat mot den vaccinkritiske poddaren Joe Rogan.
Rogan, som är en av USA:s mest framgångsrika poddare, har varit i blåsväder efter att ha uttalat sig kritiskt om coronavaccin i "The Joe Rogan experience". Han har bland annat ifrågasatt nyttan med massvaccinering mot coronaviruset.
Det fick flera artister, däribland Neil Young, att kräva att Spotify tar bort deras musik från plattformen. Spotify har sedan 2020 exklusiva rättigheter till Joe Rogans podcast. Även artisten Joni Mitchell har tagit bort sin musik från strömningsjätten. Spotify har dessutom plockat bort 70 avsnitt av Joe Rogans podcast efter kritik om rasism.
"Det är intressant, mina prenumeranter har ökat massivt, det är helt galet. Jag har vunnit två miljoner nya lyssnare", sa Joe Rogan i sin podd i fredags.
Spotify har inte kommenterat siffrorna men det ökade antalet lyssnare bekräftas av källor till The Hollywood Reporter. Podden växer stadigt och har nu runt elva miljoner lyssnare per avsnitt.
ANDRA LÄSER