ANNONS:

Glada färger sida vid sida med smycken i tidlös design

Våren är traditionellt smyckesförsäljningens högsäsong. Då vi i år förhoppningsvis samlas till festligheter igen har man på anrika urmakar- och guldsmedsföretaget Lindroos mycket att se fram emot.
Annons
Urmakar- och guldsmedsföretag<b> </b>grundat av sjömannen och guldsmeden Frans Wiktor Lindroos i Jyväskylä 1887. Den första affären i Helsingfors öppnade 1890.
– Smycken köps ofta till viktiga livshändelser, till situationer man vill komma ihåg. Att samtidigt som vi säljer smycken få vara med och skapa minnen känns förstås väldigt roligt, säger företagets representant Tanja Keisu-Mäkinen.
På Lindroos har man i vår dessutom glädjen att kunna presentera ett förstärkt smyckesutbud. Smycken av egen design är visserligen något man kunnat erbjuda sina kunder även tidigare, men numera som ett eget varumärke under namnet Lindroos Collection.
– Den egna kollektionen är något vi lanserat på önskemål av kunderna. De har frågat efter det och vi har lyssnat.
Smyckena i Fancy Colours-serien är alla handgjorde. Vill man ha sin alldeles egna färgpalett går det att förverkliga i samarbete med Lindroos juvelerare.

Mera färg

Den egna kollektionen består i nuläget av tre olika serier – Lindroos Classic, som liksom namnet antyder är inriktad på smycken av det mer klassiska snittet, samt serierna Happy Life och Fancy Colours där färgade stenar såsom topas, ametist och safir ses i huvudrollerna.
– Färgade stenar är något man ser mycket av i smycken just nu. Kanske man söker efter lite mer glädje och lekfullhet? Å andra sidan är klassiker alltid efterfrågade, i synnerhet då det gäller förlovnings- och vigselringar, säger Tanja Keisu-Mäkinen.

Personlig prägel med proffshjälp

Smyckena i Lindroos Collection är designade av juveleraren Markku Malk och hans pappa Veijo som varit betrodda samarbetspartners för Lindroos sedan 1975. Markku har lärt sig hantverket som lärling i sin pappas verkstad och tar sig an designuppdragen med stor yrkesstolthet.
– Jag vill framställa smycken som ger glädje åt sina bärare och i mitt arbete förena traditionella arbetsmetoder med modern formgivning, kvalitet och hederligt hantverk, säger han.
Det är också Markku Malk som Lindroos kunder kan stämma träff med då de vill låta designa ett unikt smycke eller reparera eller göra om ett gammalt.
Intresset för unika smycken har ökat, inte minst bland män i alla olika åldrar.
– Många har egna idéer som de med planeringshjälp från experten vill förverkliga och den vägen få en verkligt personlig accessoar, säger Tanja Keisu-Mäkinen.
”Pisara minussa”, Rosa Bandet-smycket 2020.

Stöd till Cancerfonden

Till smycken av Lindroos egen design hör även halsbandet ”Pisara minussa” som ingick i Rosa bandet kampanjen 2020. Halsbandet finns fortfarande till försäljning och 10 procent av intäkterna går till Cancerfondens insamling.
– Halsbandet har varit mycket populärt och kommer att få fortsättning. Vi har beslutat delta i årets insamling med ett nytt smycke, säger Tanja Keisu-Mäkinen.
Lindroos Kämp Galleria öppnade i fjol och betjänar med ett högklassigt utbud.

Hållbar gåva

Samtliga smycken i Lindroos Collection hittas i den i fjol öppnade butiken i Kämp Gallerian. Utvalda delar säljs i nätbutiken samt i butiken vid Alexandersgatan.
Har ni några tips till den som planerar köpa ett smycke som gåva?
– Var modiga och våga satsa på lite mera färg! Smycken med färgade stenar ger ett exklusivt intryck och passar även den som har en lite mindre budget, säger Tanja Keisu-Mäkinen.
Att satsa på kvalitet slår heller aldrig fel.
– Ett smycke av bra kvalitet kan gå från en generation till en annan, antingen såsom det är eller så att den nya ägaren gör om smycket enligt eget tycke och smak. Material av god kvalitet går alltid att återanvända och är därmed också ett hållbart val.
Också bland Lindroos nyproducerade smycken är det i stor utsträckning återanvänt guld som gäller. Hållbarhetstänket sträcker sig även till diamanterna som förutom att vara GIA-certifierade är ansvarsfullt utvalda.
För tillfället erbjuder Lind-roos sina kunder private shopping-möjlighet som kan bokas båda inom och utanför normala öppethållningstider.
Happy Life-serien i nylanserade Lindroos Collection står för livsglädje och fräscha färger.

Oy Osk. Lindroos Ab

• Urmakar- och guldsmedsföretag grundat av sjömannen och guldsmeden Frans Wiktor Lindroos i Jyväskylä 1887. Den första affären i Helsingfors öppnade 1890.
• Sitt nuvarande namn fick företaget efter att sonen, guldsmeden Frans Oskar Lindroos, tagit över 1907. Oskar Lindroos hörde även till Finlands Guldsmedsförbunds grundande medlemmar.
• Officiell återförsäljare för över tjugo schweiziska tillverkare av kvalitetsur. Erbjuder därtill ett högklassigt urval smycken, kunnig betjäning och landets störta privata klockservice.
Besök webbshoppen på adressen lindroos.fi