93 nya fall av coronaviruset – ett nytt dödsfall

De färskaste coronasiffrorna är klart högre än de varit under den senaste tiden. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Nästan hundra nya fall av coronaviruset har rapporteras under det senaste dygnet.

Hela 93 nya fall av coronaviruset har bekräftats sedan tisdagen, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd i dag, onsdag. Dagen innan rapporterades bara 10 nya fall, och antalet har under de senaste veckorna rört sig runt några tiotal per dag.

Enligt THL har de fall som rapporteras på onsdagen ändå konstaterats under en dryg veckas tid.

Ungefär 50 av de nya fallen hänger ihop med exponeringar som skett tidigare på olika håll i landet, och som redan är kända. De hänger samman med ett ishockeylag i S:t Michel, studentträffar och en smittkedja som fick sin början på en restaurang i Lahtis. Resten av fallen är enskilda smittfall eller hör ihop med mindre smittkedjor på olika håll.

"Dagens höga smittsiffra förklaras i huvudsak med fall som redan är kända sedan tidigare. Det är viktigt att smittspårningen i regionerna fungerar effektivt och utan dröjsmål. Trots de här utbrotten har den epidemiologiska situationen inte förändrats väsentligt under de senaste veckorna", säger överläkaren Taneli Puumalainen vid Institutet för hälsa och välfärd på institutets hemsida.

Dödsfall

Institutet rapporterar även om ett nytt dödsfall sedan i måndags. Det innebär att sammanlagt 337 personer har avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Enligt onsdagens uppgifter får 6 personer sjukhusvård för covid-19, vilket är 10 personer färre än i måndags. En person får intensivvård för covid-19.

Totalt 8 430 personer har insjuknat i covid-19 i Finland sedan början av epidemin.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning