Messi en omöjlig ekvation att lösa för skuldsatta Barcelona

Att Barcelonas ekonomi är körd i botten är allmänt känt. Dåliga affärer, för höga löner, ett stort byggprojekt och intriger i kulisserna har fått den katalanska jätten att vackla på allvar.

Lionel Messi lämnar högst sannolikt Barcelona efter ett par decennier i jätteklubben.
05.08.2021 21:09 UPPDATERAD 06.08.2021 09:54
Klubbens bästa spelare genom alla tider, Lionel Messi, har stått utan kontrakt sedan första juli. Messi ville lämna klubben redan förra sommaren och då hade Barcelona, som dras med miljardskulder, kunnat få cirka 150 miljoner euro för argentinaren och sluppit monsterlönen Messi åtnjutit. Den har legat på runt 100 miljoner euro per säsong, lite beroende på hur man räknar. Men styrelsen sade nej och Messi blev kvar.
Tidigare i sommar läckte uppgifter ut om att parterna kommit överens om ett nytt kontrakt där Messi skulle gå med på en lönesänkning. Hur omfattande lönesänkningen hade varit är oklart men klart är att Messi, 34, också med det nya pappret varit klubbens överlägset bäst betalda anställda.
Men för att ha råd att hålla kvar Messi var och är klubben tvungen att sälja några spelare. Junior Firpo gick till Leeds för 15 miljoner euro men det är växelpengar i sammanhanget.

ANDRA LÄSER