Nyförvärvet glänste när HIFK slog Honka på bortaplan

HIFK besegrade Honka bekvämt med 3–0 på bortaplan. Nyförvärvet Kei Kamara blev matchhjälte med sina två mål.

Kei Kamara gjorde sina två första mål för HIFK i en övertygande seger borta mot Honka

Det var ett revanschlystet HIFK som mötte Honka på bortaplan i Hagalund på lördag förmiddag efter att ha åkt på risbastu med 1-5 hemma mot KuPs för en vecka sedan. Mot Honka fick rödtröjorna en drömstart. Hemmalagets kapten Henri Aalto slog i matchens andra minut en aningen svår bakåtpassning och mittbacken Ville Koski halkade när han skulle ta emot bollen. Detta resulterade i att HIFK:s nyförvärv Kei Kamara som på ett silverfat fick ett friläge mot Honkas målvakt Tim Murray. 36-åringen rundade kyligt Murray och kunde rulla in sitt första mål för klubben i tom bur.

Efter målet tog Honka över bollinnehavet men hade svårt att skapa farliga målchanser och det dröjde inte länge innan HIFK slog till igen. Wingbacken Pipe Saez krigade till sig bollen vid Honkas kortlinje och slog ett fantastiskt inlägg som hittade en högt hoppande Kei Kamaras panna. Kamara skickade med en distinkt nick in bollen i mål och förde upp gästerna i en tvåmålsledning efter tjugo minuter. Efter det fortsatte Honka att hålla bollen men fick sina enda målchanser på kontringar när HIFK tappade bollen högt upp i banan. I paus var ställningen 2–0 i gästernas favör.

Med 65 minuter på klockan blev hemmalagets uppförsbacke allt brantare. HIFK:s Keaton Isaksson var på väg att komma ensam igenom men fälldes av Honkas Jerry Voutilainen strax utanför straffområdet. Mittfältaren fick se det röda kortet för tacklingen och dessutom placerade Sakari Mattila snyggt in frisparken i nedre hörnet. Efter det hade HIFK inga som helst problem att kontrollera matchen ända fram till slutvisslingen mot ett decimerat och uppgivet Honka.

Tack vare 3–0-segern passerar HIFK Honka i ligatabellen och kliver upp på sjätte plats. Rödtröjorna har dessutom spelat färre matcher än något annat lag i ligan. Nästa veckas fredag väntar FC Haka på bortaplan.

ANDRA LÄSER