Han har gråtit, fått hemmapubliken att se rött och hyllat de egna stjärnorna – Micke Stenbergs röst skapar stämning i Ishallen

Det är få röster som är så starkt förknippade med en viss upplevelse som Micke Stenbergs är med HIFK:s hemmamatcher. Efter 33 år på speakerstolen är han en del av publikens matchupplevelse och IFK:s klubbidentitet.

– Om det varit mycket utvisningar och många händelser att speaka under en match kanske jag inte minns slutresultatet då jag kliver ut ur båset.
Filip Saxénfilip.saxen@hbl.fi
31.10.2022 20:14
”IFK tänään, IFK i kväll. Maalivahdit, målvakter. Kolmekymmentä, trettio Roope Taponen, viisikymmentäkolme, femtiotre Niilo Halonen”.
Micke Stenberg kan fortfarande röra sig rätt ostört och obemärkt på Nordenskiöldsgatan. Han är inte kändisen som får huvuden att vändas eller folk att viska och peka på honom. Men om han börjar tala reagerar många igenkännande på rösten. Den är inte bara bekant. Den är en del av de trogna IFK-supportrarnas matchupplevelse och till viss mån också klubbidentitet.
Sedan 1990 har publiken i Ishallen lärt känna rösten som läser upp laguppställningen, berättar vem som fått utvisning, vem som gjort mål och när följande hemmamatch spelas.

ANDRA LÄSER