Före detta anställda vittnar om problem i Olympiska kommittén: "Hjälper inte att bara slänga ut Lehtimäki"

Det har förekommit diskriminering, trakasserier och andra former av osakligt beteende i Olympiska kommittén förut. – Alla visste att det förekom problem, säger en före detta anställd till HBL.

Olympiska kommitténs ordförande Jan Vapaavuori (t.h.) och toppidrottschefen Mika Lehtimäki anlände till måndagens presskonferens i Helsingfors.
30.03.2022 19:13 UPPDATERAD 30.03.2022 20:53
Toppidrottschefen Mika Lehtimäki avgick under måndagen efter att Yle Urheilu rapporterade att han fått en skriftlig varning för osakligt beteende. Under tisdagen rapporterade Yle Urheilu också att det inte bara handlade om osakliga textmeddelanden, utan också om fysiska närmanden.
– Det här handlar om en engångsföreteelse och inte något som avspeglar en osund kultur på olympiska kommittén. Min uppfattning är att det inte finns något som kräver förändring i hur vi arbetar, sade Finlands Olympiska kommittés ordförande Jan Vapaavuori under måndagens presskonferens.
Vapaavuoris kommentar går delvis stick i stäv med HBL:s uppfattning om arbetskulturen inom Olympiska kommittén. Enligt en personalenkät som Olympiska kommittén genomförde 2020 har det förekommit diskriminering, trakasserier och andra former av osakligt beteende inom Olympiska kommittén.

ANDRA LÄSER