Tvåhundra hundar firar fyrverkerifritt nyår på hotell

Nästan 200 hundägare har bokat rum på ett flygplatshotell i Vanda under nyårsnatten för att säkerställa att deras bästa vänner ska slippa skrämmas och stressas av fyrverkeripjäser.

Om det skjuts för mycket raketer precis där man behöver rasta en bullerkänslig hund kan man fira nyårsnatten på ett fyrverkerifritt hotell.
29.12.2020 17:09
Coronaepidemin sätter en ny prägel på ett redan udda sätt att tillbringa nyårsnatten. Ett av flygplatshotellen i Vanda viker igen hela hotellet för hundägare som vill slippa uppleva fyrverkeripjäser, men den här gången blir det inte heller mycket umgänge hundägarna emellan.
Nästan 200 hundägare med hundar ska bo på hotellet, men de ska mestadels hållas på sina rum för att minimera fysiskt umgänge och risken för smittspridning. I varje rum ska man ändå bjuda på "överraskande" sysselsättning, för både hund och hundägare, heter det i hotellkedjans pressutskick.
Ett flygplatshotell i samma kedja, på Arlanda utanför Stockholm, uppger att man får besök av hundratals hund- och enstaka kattägare som vill slippa lyssna på nyårsraketerna. Trots pandemin är rummen fullbokade sedan mitten av februari, skriver TT.

ANDRA LÄSER