90 kilometer på skidor – och sedan direkt till vigseln? Chans att vinna både Vasaloppet och kärleken

Raul Olle går i mål tillsammans med kranskullan Emma Stefansson. Arkivbild. Bild: TT/Ulf Palm

Bröllop och målgång i ett – kyrkoherden i Mora ställer upp som vigselförrättare i samband med målgången för svenska Vasaloppet.

Efter 90 skidade kilometer gäller det ändå att orka ta sig ytterligare 50 meter från målet i Mora in i prästgårdens trädgård där prästen står redo och väntar.

Hittills har ett tiotal par anmält sig för Vasaloppsvigsel. Men prästen ställer också upp för drop in-bröllop, för den som känner sig giftassugen, rapporterar SVT.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning