9 nya coronafall i Finland – fördubbling i antalet sjukhuspatienter

Institutet för hälsa och välfärd uppskattar att omkring 6 950 av alla de smittade i Finland redan har tillfrisknat från coronaviruset. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Inga nya coronarelaterade dödsfall har skett under den senaste veckan. Sammanlagt har 329 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på fredagen om 9 nya fall av coronaviruset i Finland. Det innebär att det sammanlagda antalet smittade nu är uppe i 7 432 personer.

Några nya dödsfall på grund av covid-19 har inte skett sedan 24 juli, därmed är det sammanlagda antalet dödsfall i Finland fortfarande 329.

På sjukhusen runtom i landet vårdas nu 8 coronadrabbade personer, vilket är 4 fler än i onsdags. Av dem behöver ingen intensivvård.

Omkring 6 950 personer uppskattas redan ha tillfrisknat från viruset, vilket är över 90 procent av alla de smittade. Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning