För 4 personer, 20 minuter
2 huvuden romansallad
3 mogna tomater
2 msk klippt gräslök
1 dl hyvlad parmesanost
Till dressingen:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 knapp msk sardellpasta eller mosad sardell
1 vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
6 skivor vitt matbröd
2-3 msk olivolja
Gör så här:
1. Koka ägget högst två minuter. Knäck det i en skål och finfördela det med stavmixer eller kraftig visp. Lägg i allt utom oljan och vispa samman. Tillsätt sedan oljan i fin stråle och arbeta in den till slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg upp romansalladen och tunna skivor tomat på tallrikar. Hacka gräslök och strö över. Ringla över dressingen och avsluta med hyvlad parmesanost. Tips! Riktigt tunna skivor får man med vanlig potatisskalare.
3. Servera med små sockerbitsstora vita brödbitar stekta i olivolja. Låt pannan vara ordentligt het så brödet får en knaprig yta utan att suga upp för mycket olja.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02
