Nyopererad Medvedev hoppas gå långt i Paris

Nyopererad och bara en spelad match på grus före Franska mästerskapen. Det stoppade inte världstvåan Daniil Medvedev i första omgången.

Daniil Medvedev är nöjd med segern i första omgången i Franska mästerskapen.
Ryssen vann övertygande över den 103-rankade argentinaren Facundo Bagnis i första omgången i Franska mästerskapen med 6–2, 6–2, 6–2.
– Jag älskar Roland Garros sedan förra året, säger Medvedev, som för ett år sedan gick till kvartsfinal efter att dessförinnan ha åkt ut i första omgången fyra år i följd.
– I år hoppas jag gå ännu längre.
Inför Franska mästerskapen hade Medvedev bara spelat en enda grusmatch, i Genève i förra veckan, efter sin bråckoperation i början av april.
– Det känns riktigt bra just nu. Efter operationen trodde jag inte att det skulle bli något spel på grus, men tack vare läkare och fysio lyckades jag, säger Medvedev.
– Fysiskt är jag 100 procent. Jag hoppas jag kan spela bra också.
Den 19-årige danske tennistalangen Holger Rune fortsätter att imponera. I Paris slog han ut den 14-seedade kanadensaren Denis Shapovalov i första omgången med 3–0 i set. Rune tog nyligen sin första ATP-titel, i München, och var i semifinal i Lyon i förra veckan. För tre år sedan vann Rune juniortiteln i Franska mästerskapen.
ANDRA LÄSER