Jul i vårt hus! Tomasmarknaden hade 150 000 besökare första veckan

Nästan 150 000 människor besökte Tomasmarknaden under den första veckan i december. Under den här veckan deltar den ukrainska föreningen i Helsingfors julmarknad, som med sina försäljningsintäkter vill hjälpa hemlandet Ukraina. 

Tomasmarknaden förväntas locka cirka 350 000 besökare i år. Den ukrainska föreningen säljer i år traditionella ukrainska produkter tillverkade i Finland. Med försäljningen vill man hjälpa hemlandet Ukraina. 
Sandra Brobornsandra.broborn@hbl.fi
13.12.2022 12:08
Nästan 150 000 besökare har besökt julmarknaden under den första veckan och 350 000 besökare väntas totalt.
Från och med 9 december och fram till 15 december finns den ukrainska föreningen med som utställare på Tomasmarknaden i Helsingfors. 
”Vi har kommit till Tomasmarknaden för att sälja traditionella ukrainska produkter tillverkade i Finland. För vår del vill vi hjälpa vårt hemland, som har varit i kris de senaste nio månaderna, genom intäkterna från försäljningen”, säger småföretagarna Oksana Mykhailuniv och Petro Veretilnyk i ett pressmeddelande.
Pop-up kaféet Mama Nikolas har sålt tvåtusen portioner gröt under den första veckan och cirka 14 000 barn och eller med barnasinne har åkt hästkarusellen.  
Läs också: Tomasmarknaden på Senatstorget har öppnat: ”Vi är här för att fira vår vänskap”

ANDRA LÄSER