Insändare: Avsiktlig blindhet

13.10.2022 16:16
I sin insändare (HBL 13.10) går Ulla Klötzer till storms mot det ”nya kalla kriget” och alla dess följder. Klötzer åstadkommer en hatisk tirad mot Nato, vår regering, USA, inflationen och energipriserna. Klötzer ser hur Bilderberggruppen ”sannolikt” planerar hur man skall få Ryssland på knä. Levnadskostnaderna stiger på grund av de ”EU-påförda rysslandssanktionerna”, russofobi råder och finländarna har blivit grundligt hjärntvättade av medier och politiker vad gäller Nato. För att ytterligare späda på förfärligheterna vet Klötzer att Finland köper jaktplan ”för att tillfredsställa USA:s och Natos önskemål”. Införskaffningens pris kommer att stiga med 75 procent, vet Klötzer att berätta, och planen benämner hon ”kärnvapenjaktplan”.
Mycket kunde anmärkas mot Klötzers konspiratoriska svada, men det mest uppenbara är att det helt tycks ha gått skribenten förbi att Ryssland påbörjat ett krig i Europa. Sedan 2014 ockuperar Ryssland delar av Ukraina, och sedan februari i år bedriver landet ett omotiverat anfallskrig mot landet. Då Ukraina försvarar sig, bombarderar Ryssland civila mål. Ukrainas lidande tycks inte bekymra Klötzer och ”Kvinnor för fred” som hon representerar. Rysslands anfallskrig, och Rysslands förtryck av sitt eget folk, nämner inte Klötzer med ett enda ord.
Vad som är orsak och verkan i Europa kan inte ha undgått ens Klötzer. Man kan fråga sig vems agenda ”Kvinnor för fred” driver.
Robin G. Elfving, Helsingfors

ANDRA LÄSER