Misstänkt farligt föremål undersöks på Arlanda

Ett misstänkt farligt föremål har hittats i en väska på Arlanda flygplats norr om Stockholm, enligt polisen. Ingen fara för allmänheten finns och föremålet undersöks.

Föremålet hittades i säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats. Arkivbild.
15.01.2023 18:06
– Det här påverkar inte andra resenärer utan det är bara den personen som hade föremålet i sin väska. Det är en person som skulle resa iväg som vi nu pratar med, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen till TT.
Föremålet upptäcktes i säkerhetskontrollen vid 13.30-tiden, lokal tid, och personen som äger väskan hålls kvar av polis. Väskan är flyttad till ett litet rum, enligt polisen, och det ska inte vara farligt för allmänheten.
– Det är för närvarande påverkan på en mindre yta i terminal 4, det är ingen påverkan på flygtrafiken, säger Peter Wärring, pressansvarig på Swedavia.
Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen.
Föremålet undersöks nu av nationella bombskyddet, som kom fram till flygplatsen strax före klockan 17, svensk tid. Det är oklart om det misstänks vara explosivt.
– Det är ett föremål som vid en första bedömning inte kunde uteslutas vara farligt, säger Westberg.
Polisen kan inte svara på hur vanligt det är att misstänkt farliga föremål hittas i väskor på Arlanda men säger att det inte är helt ovanligt.
– Oftast är det ingenting, men vi följer våra rutiner och undersöker det här, säger Anna Westberg.

ANDRA LÄSER