Pressat Chelsea vidare i Champions League

Goda nyheter för pressade Chelsea.Efter de senaste veckornas turbulens är Londonlaget vidare till kvartsfinal i Champions League efter 2–1 borta mot Lille.

Chelsea fixade avancemang trots trögt inledning i Lille.
17.03.2022 07:30 UPPDATERAD 17.03.2022 10:15
Det har varit några tuffa veckor för Chelsea sedan den brittiska regeringen utfärdat sanktioner mot den ryske ägaren Roman Abramovitj på grund av hans nära samröre med Rysslands president Putin.
Det är restriktioner som i praktiken riskerar att lamslå lagets verksamhet.
Men Chelsea kämpar vidare. Tränaren Thomas Tuchel erbjöd sig till och med att köra spelarbuss till bortamatchen mot Lille om sanktionerna skulle medföra att Chelsea inte kunde flyga till norra Frankrike.
Nu behövdes aldrig det, men Chelseas resa i Champions League fortsätter.
Förra årets vinnare av turneringen hade 2–0 från hemmamötet att gå på och säkrade avancemang genom seger med 2–1 på bortaplan.
Burak Yilmaz gav hemmalaget ledningen på straff i den 38:e minuten, men Lille kunde aldrig koppla greppet om Chelsea som kvitterade på tilläggstid i den första halvleken genom Tony Pulisic.
Chelseas lagkapten Cesar Azpilicueta gjorde sedan uppförsbacken alltför jobbig för Lille med sitt 2–1-mål med 20 minuter kvar av matchen.
I onsdagskvällens andra match kollapsade Juventus hemma mot Villarreal och är utslaget. Det blev till slut 0–3 hemma i Turin sedan spanjorerna gjort tre mål sista kvarten.
Därmed går Villarreal vidare med 4–1 sammanlagt.

Kvartsfinallagen i Champions League

Här är de åtta lag som är kvar i Champions League: Atletico Madrid, Bayern München, Benfica, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Villarreal.
Kvartsfinalerna lottas på fredag.

ANDRA LÄSER