Tidigare Miss Finland räddad på hög höjd av pakistanska armén

Miss Finland 2013, Lotta Hintsa, räddades av pakistanska arméns helikopter när hon avbröt en bergsbestigning tillsammans med en amerikansk bergsbestigare.

Lotta Hintsa räddades när hon avbröt en bergsbestigning på Broad Peak-berget.
09.02.2020 15:18 UPPDATERAD 10.02.2020 09:03
Miss Finland 2013, Lotta Hintsa, som länge haft bergsbestigning som sin hobby, har räddats av den pakistanska arméns helikopter när hon tillsammans med amerikanen Donald Bowie försökte bestiga Broad Peak-berget, som tidigare hette K3, i Karakomområdet på gränsen mellan Pakistan och Kina. Hintsa och Bowie tillhör ett större sällskap som besteg det drygt 8 000 meter höga berget. Hintsa och Bowie avbröt bestigningen när de hade nått 7 000 meter.
Bowie berättade i sin Instagramuppdatering att han under hela bergsbestigningen lidit av hosta. Till slut beslöt Bowie att avbryta bestigningen och återvända till baslägret. Bowie är intagen på sjukhus där man kommit fram till att han har lunginflammation. Hintsa avbröt bestigningen på grund av dåliga väderleksförhållanden.
– Jag var beredd på att själv gå ner i slutet av expeditionen. Pakistanska arméns piloter erbjöd mig skjuts, skriver Hintsa i sin engelskspråkiga uppdatering.
Yle var först ut med nyheten.

ANDRA LÄSER