Enorm utmaning väntar Erik ten Hag

Det kändes som nutiden mot forntiden. Liverpool fartvidunder mot Manchester Uniteds dinosaurier. Hur teoretikern Ralf Rangnick resonerade då han lade in fyra väldigt trögfotade spelare för att ta emot Liverpool anstormning är svårt att förstå. Samtidigt var Liverpool än en gång så bra att knappast något hade räddat den forna storklubben från ännu ett pinsamt nederlag.

4-0 till Liverpool var siffror som smickrar Manchester United.
20.04.2022 07:56 UPPDATERAD 20.04.2022 08:52
4-0 till Liverpool och det kunde ha blivit väldigt mycket mera än så. Harry Maguire, Phil Jones och Victor Lindelöf bildade en trebacklinje som kapsejsade direkt. Strax ovanför försökte Nemanja Matic skydda Uniteds backlinje och centrala defensiv men det behövs mer än ett par långa armar och numera alltför tröga ben för att få stopp på Liverpool där exempelvis Thiago Alcantara var rakt igenom strålande. Det var alla andra också i Liverpool men just Thiago är en av spelarna som lyft sig väldigt mycket efter den första säsong som inte var den bästa möjliga. Också ett spelgeni som spanjoren kan behöva lite tid på sig att till fullo inse tränaren Jürgen Klopps tankegångar. Nu då han väl innefattat hela budskapet fungerar fotbollsdatorn i hjärnbarken per automatik.
Cristiano Ronaldo saknades i gästernas led på grund av familjetragedin där en av hans och partnerns tvillingar dog vid födseln. Vissa saker är betydligt större än fotboll och idrott.
I den sjunde minuten applåderade alla åskådare på Anfield i en minut samtidigt som hemmafansen sjöng klubbhymnen "You'll never walk alone".

ANDRA LÄSER