Remedy vill till börsens huvudlista

Spelbolaget Remedy Entertainment gjorde en ordentlig slutspurt på året. I år planerar bolaget flytta till Helsingforsbörsens huvudlista.

Spelbolaget Remedy Entertainment siktar på att flytta över till Helsingforsbörsens huvudlista i år.
Det finländska spelföretaget Remedy, som är listat på marknadsplatsen First North, vill flytta över till Helsingforsbörsens huvudlista. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Remedy är känt för konsol- och PC-spel såsom Control, Alan Wake och Max Payne. Företaget grundades 1995 och sysselsätter över 290 spelutvecklare från 30 länder.
Styrelsen anser att huvudlistan skulle öka kännedomen om bolaget och bredda ägarbasen. Bolaget planerar inte att genomföra en nyemission i samband med flytten.
”Remedy har varit listat på marknadsplatsen First North sedan maj 2017. Sedan noteringen har vi släppt flera spel och deras tillägg. Vi har fått vår multiprojektmodell att fungera och utökat vår spelutvecklingsportfölj och vårt partnernätverk. Vi ser att 2022 är rätt tidpunkt att flytta till huvudlistan för Nasdaq Helsinki”, säger Tero Virtala, vd för Remedy, i pressmeddelandet.
fredagen presenterade spelbolaget sitt reslutat för fjolåret. Remedy hade 44,7 miljoner euro i omsättning och gjorde 14,7 miljoner euro i vinst. Majoriteten av vinsten kommer från det sista kvartalet. Mellan oktober och december gjorde bolaget ett resultat på 11,3 miljoner euro.
Förväntningen för 2022 är att omsättningen ska växa, men att vinsten ska sjunka jämfört med 2021.

Remedy 2021

Bokslutet 2020 i parentes, alla siffror i miljoner euro om inget annat anges.
Omsättning: 44,7 (41,0)
Rörelsevinst (EBIT): 14,7 (14,3)
Aktieutdelning: 0,17 euro (0,15 euro)

ANDRA LÄSER