Arsenal slog Chelsea efter Jorginhos miss

Arsenal överraskade och vann Londonderbyt borta mot Chelsea med 1–0. 20-årige Emile Smith-Rowe gjorde målet som kom efter en grov försvarsmiss av Jorginho.

Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga klappar om Jorginho efter missen vid Arsenals 1–0-mål.
Målet som gav Arsenal tre poäng på Stamford Bridge kom redan i den 16:e minuten.
Jorginho blev stressad när Arsenal pressade högt. Den missriktade bakåtpassningen mot målvakten Kepa Arrizabalaga blev sånär ett självmål, men spanjoren lyckades kasta sig och få undan bollen på mållinjen. Dock inte bättre än att Pierre-Emerick Aubameyang kunde ta den och spela fram till Emile Smith-Rowe som placerade in 1–0.
Chelsea var nära en kvittering flera gånger i slutminuterna, inte minst vid en dubbelchans då både Kurt Zouma och Oliver Giroud prickade ribban. Men Arsenal höll undan.
Chelsea är kvar på fjärdeplatsen i Premier League och har fortfarande allt i egna händer när det gäller att ta en av de fyra platserna till nästa säsongs Champions League. Men om Liverpool vinner sina två hängmatcher den här veckan – borta mot Manchester United och West Bromwich – skiljer bara en poäng till Chelseas fördel inför de två sista omgångarna.
Arsenal ligger åtta med två matcher kvar och har en femteplats inom räckhåll.
ANDRA LÄSER